top of page

'It  takes two sides to build a bridge' 

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER VERBINDING MET JE PARTNER?

WIL JE MEER INZICHT IN JULLIE RELATIE?

JE BENT WELKOM BIJ KINGDOM CARE.

Als jullie niet meer gelukkig zijn in jullie relatie/huwelijk, dan kan het zo zijn dat jullie niet meer weten hoe jullie elkaar kunnen benaderen. Door schade aan de relatie zijn jullie niet meer toegankelijk en ontvankelijk voor elkaar. Het lijkt erop dat er geen onderlinge betrokkenheid meer is.

Vaak speelt angst een rol: de angst voor het maken van contact, want jullie weten niet hoe de ander zal reageren. Zo raken jullie van elkaar vervreemd. Om met deze vervreemding om te gaan ontwikkelen de meeste stellen negatief gedrag oftewel een negatief interactiepatroon waarin ze elkaar gevangenhouden. Dit interactiepatroon leidt tot constante spanningen in de relatie waardoor ze zich niet meer veilig en verbonden voelen binnen hun eigen relatie.

Het is voor stellen een opluchting en prettig om te merken dat niet hun relatie zo 'slecht' is, maar dat zij vastzitten in een patroon dat negatieve invloed heeft op de manier waarop zij met elkaar omgaan.

Helaas gaat een negatief interactiepatroon over het algemeen ook niet vanzelf over. Jullie zullen dus aan het werk moeten als jullie een fijne relatie willen. Een liefdevolle relatie komt niet zomaar aanwaaien. Het vergt jullie inzet, commitment en vastberadenheid.  Relatie coaching en counselng is dan een goede manier om aan het werk te gaan.

Ruzie soms om niets, soms om van alles
Zeg jij 'ja' dan zegt zij 'nee' en andersom
'T is een nieuw schip en je moet samen leren varen
Maar staan je zeilen eindelijk lekker in de wind 
Gaat het roer meteen weer om

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

Kingdom Care maakt veelal gebruik van EFT (emotionally focused therapie)
Tijdens onze sessies ontrafel ik met jullie het interactiepatroon dat jullie samen hebben ontwikkeld. Als jullie coach/counselor kies ik geen partij en spreek ik geen oordeel uit over jullie doen en laten. Samen gaan we juist op zoek naar de oorzaak van jullie interactiepatroon en begeleid ik jullie zodat jullie kunnen inzien hoe pijnlijk je gedrag is voor de ander. De oorzaken van het interactiepatroon bestaan voornamelijk uit onvervulde behoeften in de relatie, maar ook vanuit je eigen jonge jaren waarin je basis ‘programmering’ heeft plaatsgevonden. Ook hier kijken we samen naar. Jullie kunnen je bijvoorbeeld gekwetst, verraden of verlaten te voelen, maar deze bij deze triggers is het goed om te bekijken of dit bij vroeger of nu hoort.

Als jullie je negatieve interactiepatroon hebben doorgrond, help ik jullie bij het ontwikkelen van een positief interactiepatroon waarbij jullie met elkaar in gesprek kunnen over jullie behoeften in de relatie en wat jullie daaraan kunnen doen. Elkaar oprecht liefhebben is een vaardigheid die iedereen kan leren! 

Kingdom Care gelooft dat alle relaties die herstel zoeken dit ook kunnen vinden. Met de juiste bereidheid, vermogen om jezelf te reflecteren, nieuwsgierigheid en moed komen jullie uit deze ‘relatiegijzeling’. Een nieuw begin!

_DSC3300.jpg

Eerste fase
De-escalatiefase

Deze fase verheldert het negatieve interactiepatroon. Dat betekent dat jullie het patroon (gedrag) leren begrijpen en herkennen en dat jullie beiden je eigen rol en die van je partner binnen dit patroon leert erkennen.

_DSC3449.jpg

Tweede fase
Verbindingsfase

Tijdens deze fase leren jullie onderliggende hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten naar elkaar uit te spreken en met deze behoeftes om te gaan. Dit geeft een nieuwe emotionele verbinding binnen de relatie die veel veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.

_DSC2813.jpg

Derde fase
Bestendigingsfase

In deze fase vinden jullie nieuwe paden voor oude wegen. Jullie zijn zo ver dat jullie je relatie steeds beter in de hand hebben. Vallen jullie terug in het oude patroon, dan wordt er weer even teruggeschakeld naar een eerdere. 
 

Kennismaking

Telefonisch of in de praktijk

Maximaal 45 minuten

Vrij van tarief

Maatwerk traject

Als het gaat om relatie coaching of counseling werk ik met een maatwerk plan, afgestemd op jullie behoefte, leervorm en mogelijkheden. Dit zal tijdens de intake sessie afgetast en afgestemd worden.

Nadat duidelijk wordt wat jullie nodig hebben, doe ik een pakket voorstel incl financiële investering. 

bottom of page